نصب و راه اندازی دستگاه اسپکتروفلوریمتری در آزمایشگاه مرکزی شماره یک دانشگاه لرستان

۱۳۹۶/۱۰/۰۲

دستگاه اسپکتروفلوریمتری (Fluorescence Spectrophotometer ) مدلCary-Eclipse ساخت شرکتAgilent در آزمایشگاه مرکزی شماره1 دانشگاه لرستان، نصب و راه‌اندازی شد.

طیف‌‌سنجی فلورسانس، نوعی تکنیک نوری است که بر اساس نشر ذرات عمل می‌کند. در این روش، نمونه‌ها با تهییج توسط منبع پر انرژی به تراز انرژی بالاتر می‌روند.

با توجه به خصوصیات ساختاری مواد، در برخی موارد، بازگشت الکترون‌ها به سطح انرژی اولیه، همراه با نشر نور است.

با اندازه‌گیری شدت نور فلورسانس می‌توان غلظت، خواص یا برهمکنش مولکول‌ها را مورد مطالعه قرار داد. همچنین این دستگاه قابلیت اندازه گیری تکنیک فلورسانس هم زمان (Synchrnous)، سه بعدی (3-D)، فسفرسانس و دو تکنیک بسیار حساس نورتابی زیستی (بیولومینسانس) و نورتابی شیمیایی (کمیلومینسانس) را داراست.

این دستگاه می‌تواند به سیستم تزریق جریان پیوسته (FIA) متصل شود

زمینه‌های کاربردی:

_ تشخیص، شناسایی و اندازه گیری پروتئین، ساختار و برهمکنش آن‌ها

_ شناسایی و اندازه گیری سموم کشاورزی و آلاینده‌های زیست محیطی در نمونه‌های کشاورزی، پساب و رودخانه‌ها

_ شناسایی و اندازه‌گیری ترکیبات آنتی اکسیدانت

_ تشخیص، شناسایی و اندازه گیری داروها در نمونه‌ی دارویی و پلاسما با حساسیت بالا

_ تعیین و شناسایی رنگینه های طبیعی و سنتزی موجود در گیاهان، نمونه‌های غذایی و پساب

_ تشخیص، تعیین و بررسی نانوذرات و بر­همکنش آن­ها با ماکرومولکول‌ها، داروها و پروتئین

_ تعیین و شناسایی بیومولکول‌ها و تومور مارکرها

رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان، دکتر کیانوش بارانی است.

۱۳۹۶/۱۰/۰۲ - ۰۰:۰۰